283 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 283 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 90 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (48), Het Hogeland (40), Midden-Groningen (28), Het Hogeland (27), Stadskanaal (20), Eemsdelta en Westerkwartier (19), Veendam (13), Oldambt (10), en Pekela (2). Van drie geregistreerde positieve testen is geen woongemeente bekend.

In de provincie Groningen werd één persoon uit de gemeente Stadskanaal in het ziekenhuis opgenomen. Er werden geen sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld bij het RIVM.

Aantal ziekenhuisopnames

Het aantal coronapatiënten in de Groninger ziekenhuizen is in de afgelopen week verder gestegen. Dat blijkt uit cijfers die het Acute Zorgnetwerk vrijdagochtend naar buiten heeft gebracht.

Vrijdagochtend lagen volgens het AZNN 45 coronapatiënten in een ziekenhuisbed, een toename van acht opnames ten opzichte van maandagochtend. Van de 45 opgenomen patiënten liggen er acht op een IC, één meer dan maandag.

In Noord-Nederland nam het aantal opgenomen coronapatiënten toe van 126 naar 139 opnames. De meeste opnames komen door een stijging in het aantal patiënten van buiten de regio. Maandag waren nog zeven patiënten van buiten Groningen, Friesland en Drenthe opgenomen in het Noorden. Vrijdagochtend waren dat er zeventien.

Landelijk

Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend is het coronavirus vastgesteld bij 16.287 mensen. Dat is bijna gelijk aan het record van donderdag. Het zijn er 44 minder dan donderdag. Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 13.100 positieve tests per dag geregistreerd.

Ziekenhuizen behandelen momenteel 1.755 coronapatiënten. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat is het hoogste aantal sinds 21 mei. Voor het eerst in maanden liggen er meer dan 1400 coronapatiënten op de verpleegafdelingen en meer dan 350 op de intensive care.

Afgelopen etmaal werden 32 nieuwe sterfgevallen als gevolg van corona bij het RIVM gemeld. Dat betekent niet dat deze mensen allemaal in die tijd overleden zijn, want het duurt vaak een poosje voor een sterfgeval wordt doorgegeven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen