Warenhuizen V&D nog weken dicht

Foto: Jan Buurma

De warenhuizen van V&D blijven waarschijnlijk nog minstens anderhalve maand dicht.

Zelfs als winkelondernemer Roland Kahn later deze week alsnog een doorstart zou aankondigen, duurt het nog een hele tijd voor de winkels weer open kunnen. Dat zegt de woordvoerder van de curatoren van V&D.

Om de keten voort te zetten is het nodig personeel weer opnieuw in dienst te nemen, zaken opnieuw te bevoorraden en de winkels enigszins opnieuw in te richten. Dat is volgens de zegsman niet iets wat in een paar dagen geregeld is.

Kahn is er nog steeds niet uit met de verhuurders van de winkelpanden. De curatoren hebben daarom drie dagen extra de tijd gevraagd om tot een overeenkomst te komen. Daarop is geen negatieve reactie gekomen, aldus de zegsman. Volgens hem praten de betrokken partijen voorlopig gewoon verder.

De ondernemer, bekend van CoolCat, wil verder met ongeveer 45 warenhuizen van V&D. Hij mikte er vorige week op dat hij nu al overeenstemming zou hebben over de huurcontracten voor minstens 35 filialen.

Diverse pandbazen willen echter alleen instemmen met de plannen als Kahn ook verder gaat met hun kleinere vestigingen, in plaats van zich enkel te richten op de warenhuizen in de grote steden. Kahn kan dat echter niet zomaar doen, omdat zijn financiƫle plaatje daardoor in gevaar zou komen.

Voor de winkels en het personeel blijft de situatie onduidelijk. Het personeel werd eerder al aangeraden een uitkering aan te vragen bij het UWV.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden