237 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 237 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 78 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (34), Midden-Groningen (28), Het Hogeland (27), Eemsdelta (22), Westerwolde (14), Stadskanaal (11), Oldambt (6), Veendam (5) en Pekela (3). Van negen geregistreerde positieve testen is geen woongemeente bekend.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld.

Landelijk

Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend is het coronavirus vastgesteld bij 10.949 mensen. Dat zijn er 700 minder dan donderdag. Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 8.842 positieve tests per dag geregistreerd.

Ziekenhuizen behandelen momenteel 1350 coronapatiënten. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het aantal coronapatiënten op de intensive cares nam met 13 toe tot 286.

Afgelopen etmaal werden twintig nieuwe sterfgevallen als gevolg van corona bij het RIVM gemeld. Dat betekent niet dat deze mensen allemaal in die tijd overleden zijn, want het duurt vaak een poosje voor een sterfgeval wordt doorgegeven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden