103 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 103 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag. Eén persoon uit de gemeente Oldambt werd opgenomen in het ziekenhuis.

In de gemeente Groningen werden 27 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (13), Oldambt (11), Eemsdelta (10), Midden-Groningen, Het Hogeland en Westerwolde (9), Stadskanaal (4), Pekela (3) en Veendam (1). Van zeven besmettingen is de woongemeente onbekend.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 7.744 nieuwe positieve coronatests genoteerd. Dat is meer dan het gemiddelde van 7.429 in de afgelopen zeven dagen.

In de ziekenhuizen is het aantal coronapatiënten opgelopen tot 1.212. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) maandag. Dat is het hoogste niveau sinds 1 juni. Op de verpleegafdelingen liggen nu 976 coronapatiënten, 74 meer dan zondag. Op de intensive cares nam het aantal coronagevallen toe met 16 tot 236.

Volgens het instituut zijn er het afgelopen etmaal twaalf sterfgevallen door corona gemeld. Volgens het instituut zijn er het afgelopen etmaal twaalf sterfgevallen door corona gemeld.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden