130 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 130 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 46 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (19), Eemsdelta (15), Midden-Groningen, Het Hogeland en Westerwolde (9), Veendam (6), Stadskanaal (4) en Pekela (1). Van zes geregistreerde positieve testen is geen woongemeente bekend.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld.

Landelijk

Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend is het coronavirus vastgesteld bij 7.439 mensen. Dat zijn er 260 minder dan donderdag. Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 6.495 positieve tests per dag geregistreerd.

Ziekenhuizen behandelen momenteel 1021 coronapatiënten. Het is voor het eerst sinds 5 juni dat er meer dan 1000 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen liggen. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het aantal coronapatiënten op de intensive cares nam met 14 toe tot 217. Er werden 26 nieuwe coronapatiënten op een ic opgenomen, maar doordat er ook mensen overleden of werden verplaatst naar een verpleegafdeling steeg de totale bezetting minder hard. De verpleegafdelingen behandelen momenteel 804 mensen met corona. Dat zijn er 63 meer dan een etmaal geleden. Er werden 149 nieuwe coronapatiënten op de verpleegafdelingen opgenomen.

Afgelopen etmaal werden dertien nieuwe sterfgevallen als gevolg van corona bij het RIVM geregistreerd. Dat betekent niet dat deze mensen allemaal in die tijd overleden zijn, want het duurt vaak een poosje voor een sterfgeval wordt doorgegeven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen