Jongeren praten met de Staten over wonen en energie

Foto: De Redactie

Provinciale Staten hebben jongeren uitgenodigd om op vrijdag 29 oktober naar het provinciehuis te komen en hun ideeën toe te lichten over de toekomst.

Welke ideeën hebben jongeren over wonen en energie voor de toekomst? Hoe wonen we in 2050 en hoe gaan we dan om met energie? En welke keuzes moeten Provinciale Staten maken, zodat we in 2050 ook nog goed kunnen wonen en leven in de provincie Groningen?

Tijdens een ‘Praten met de Staten’ komen kinderen van basisscholen, jongeren van het voortgezet onderwijs en mbo-, hbo- en wo-studenten naar het provinciehuis om met Statenleden in gesprek te gaan over de onderwerpen wonen en energietransitie in de toekomst.

Daarnaast roepen de Staten jongeren op via www.stemvanprovinciegroningen.nl om hun mening te geven over stellingen over wonen en energie. Ook kunnen ze een vlog of mail sturen met hun ideeën over wonen en energie in 2050.

De opbrengst van deze actie bespreken de Staten in de Statenvergadering van 10 november 2021. In de zogeheten ‘omgevingsvisie’, schrijft de provincie uiteindelijk welke keuzes zijn gemaakt.

René Paas geeft als voorzitter van de Staten om 11.00 uur het startsein. De bijeenkomst is live te volgen via de website van de provincie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden