103 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 103 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 43 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (12), Westerkwartier en Westerwolde (10), Het Hogeland (8), Eemsdelta (5), Oldambt (4), Pekela, Stadskanaal en Veendam (2). Ook zijn er vijf besmettingen, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 3.737 nieuwe positieve coronatests genoteerd. Dat zijn er 19 meer dan vrijdag. Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 3243 positieve tests per dag geregistreerd.

Volgens het instituut zijn er het afgelopen etmaal vijf sterfgevallen door corona gemeld. Dat wil overigens niet zeggen dat ze in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven. Ook in het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM.

In de ziekenhuizen liggen nu 546 mensen in het ziekenhuis vanwege Covid-19, van wie 138 patiënten op een intensivecareafdeling. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden