Integraal Kindcentrum (IKC) Borgman in Oosterparkwijk officieel geopend

Foto: © Henk Tammens

Het splinternieuwe Integraal Kindcentrum (IKC) Borgman Oosterpark werd donderdag officieel geopend. Met het uiteenspatten van twee enorme confettiballonnen verklaarde wethouder Carine Bloemhoff het nieuwe gebouw als geopend.

De confettiballonnen stonden symbool voor het samengaan van Borgmanschool Vinkenstraat, de Siebe Jan Boumaschool en kinderopvang SKSG Pierewiet tot één nieuwe, multiculturele leerplek waar iedereen welkom is. Het gebouw werd in augustus al in gebruik genomen.

IKC Borgman Oosterpark

Het nieuwe IKC is een plek waar kinderen de ruimte krijgen om zichzelf en hun talenten te ontdekken. Een groep schoolkinderen leidde de gasten rond. Niet langs traditionele klaslokalen, maar over de grote, open leerpleinen waar verschillende klassen aan het leren zijn. Met relaxnissen, een kunstatelier en een enorme podiumtrap kunnen kinderen zelf kiezen hoe ze het liefste werken.

Wethouder Carine Bloemhoff was onder de indruk: “Het IKC Borgman Oosterpark is een icoon voor de Oosterparkwijk. Door de open indeling ontstaat er een compleet nieuw schoolconcept. De kinderen krijgen hier gelijke kansen en daarmee staat het IKC symbool voor hoe we in Groningen segregatie in het onderwijs tegen willen gaan.”

Spelen en leren onder één dak

In IKC Borgman Oosterpark kunnen kinderen van 0 tot 13 jaar spelen en leren onder één dak. SKSG biedt hier een peuterspeelzaal, kinderopvang en buitenschoolse opvang en Openbaar Onderwijs Groningen verzorgt het lesaanbod.

Er zijn geen vaste lokalen met klassen maar units voor de leeftijdsgroepen 0-3 jaar, 3-6 jaar, 6-9 jaar en 9-13 jaar. In het gebouw zijn lichte leerpleinen en ateliers. Zo is er een atelier voor beeldende kunst en theater.

Door de ligging van het IKC, midden in het groen van de Oosterparkwijk, is er ook veel ruimte om buiten te leren en te spelen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen