Aanpak hennepteelt in Noord-Nederland

Foto: Eemskrant.nl/R. Degenhart

Een gezamenlijke samenwerking in de aanpak van hennepteelt in Noord-Nederland is vastgelegd in een convenant, waarbij gevaar, onveilige situaties, criminaliteit, overlast en verloedering in woonwijken aangepakt worden.

Dit meldt het Openbaar Ministerie vrijdag.

Deelnemers aan het convenant zijn Politie Noord Nederland, Openbaar Ministerie Noord- Nederland, het UWV, woningbouwcoöperaties, nutsbedrijven en gemeenten.

Naast het gevaar en overlast gaat dit ook vaak samen met uitkeringsfraude, energiediefstal en andere strafbare feiten waardoor de overheid, private partners en de samenleving worden benadeeld.

Gezamenlijk aanpak tegen criminaliteit en overlast

Door een brede samenwerking van gemeenten, politie en Openbaar Ministerie met partijen zoals woningbouwcorporaties, netbeheerders, waterbedrijven en uitkeringsinstanties kan effectiever worden opgetreden tegen de hennepteelt.

Samenwerking vastgelegd in een convenant

In het convenant is vastgelegd dat de instanties elkaar informeren bij vermoedens van hennepteelt zodat de politie een onderzoek kan instellen. Bij het aantreffen van een hennepkwekerij kunnen de partijen de nodige maatregelen.

In eerste instantie om de gevaarlijke situatie rondom een hennepkwekerij te be√ęindigen en om op te treden tegen de hennepkweker. Iedere partij kan zijn maatregelen nemen, zoals afsluiting van energie, afsluiting van het pand, stopzetten van een uitkering, het intrekken van vergunningen en het verhalen van schade.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden