48 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Pexels via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 48 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 15 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (8), Eemsdelta en Midden-Groningen (7), Westerwolde en Het Hogeland (3), Veendam en Stadskanaal (2) en Oldambt (1). Midden-Groningen (8), Stadskanaal (5), Oldambt (2) en Veendam (1). In de gemeente Pekela werden geen besmettingen geregistreerd.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld bij het RIVM.

Aantal ziekenhuisopnames

In de provincie Groningen lagen dinsdagochtend 10 patiënten met een bewezen coronabesmetting in het ziekenhuis. Dat meldt Acute Zorgnetwerk Noord Nederland dinsdag. Daarvan liggen 4 patiënten op een intensive care-afdeling. Dat is 1 persoon meer op de IC. Vorige week werden eveneens tien patiënten gemeld en toen lagen drie personen op de IC. In de drie noordelijke provincies zijn 31 patiënten opgenomen waarvan 9 op een IC.

Landelijk registreerde het RIVM  2914 nieuwe coronabesmettingen. Dat is het hoogste aantal in een dag sinds 31 juli. en meer dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen (2.550). Bij het RIVM werden zes nieuwe sterfgevallen als gevolg van corona geregistreerd. Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen steeg tot 512. Dat zijn er 15 meer dan gisteren, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de ic’s liggen 138 coronapatiënten, evenveel als gisteren.

Weekupdate RIVM

In de provincie Groningen kregen 454 personen een positieve corona-uitslag in de afgelopen week. Dat meldt het RIVM in de wekelijkse update dinsdagmiddag. Dat zijn 138 meer positieve tests dan de week ervoor toen 316 positieve tests werden gemeld. Er werden geen Covid-sterfgevallen gemeld bij het RIVM.

Het aantal coronabesmettingen landelijk is de afgelopen week met 48 procent gestegen, meldt het RIVM. Het gaat om 17.832 nieuwe positieve tests in de afgelopen week. Een week eerder werden nog 12.016 besmettingen gemeld.

“De verwachte najaarsstijging van het coronavirus lijkt ingezet”, aldus het RIVM. Meer mensen lieten zich testen, echter het percentage mensen met een positieve testuitslag steeg eveneens.

In alle regio’s en alle leeftijdsgroepen steeg het aantal meldingen. In de leeftijdsgroepen onder de 50 jaar was het aantal meldingen het hoogst, met meer dan 110 meldingen per 100.000 mensen. In de afgelopen week werden 24 coronagerelateerde sterfgevallen gemeld.

Ook het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen steeg de afgelopen week met 8 procent. Er werden 281 patiënten opgenomen, waarvan 71 op een intensivecare-afdeling. Dat zijn 25 (+54%0 meer dan de week ervoor.

Bij 235 mensen waren de klachten zo erg, dat ze vorige week in een ziekenhuis werden opgenomen. Dat is vrijwel gelijk aan de 236 opnames in de week ervoor. Het aantal mensen dat op een intensive care kwam te liggen, daalde wel, van 59 naar 46. Het RIVM kreeg 29 meldingen van sterfgevallen, tegen 34 de week ervoor.

Het reproductiegetal, dat aangeeft hoe snel het coronavirus zich verspreidt, steeg naar 1,12. Een ‘R’-getal van 1.12 betekent dat 100 besmette Nederlanders samen 112 anderen besmetten met corona, en het virus zich dus verder verspreid.

Het RIVM ziet ook het aantal virusdeeltjes sinds eind september stijgen in het rioolwater. Ook op Infectieradar, waar mensen invullen hoe ze zich voelen, worden meer mensen met coronaklachten gemeten.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden