‘Komende weken overlast voor omwonenden en verkeer bij A28’

Foto: De Redactie

Verschillende werkzaamheden die de komende weken plaatsvinden bij de A28 tussen Groningen-Zuid en het Julianaplein gaan overlast veroorzaken voor zowel omwonenden als voor het autoverkeer. Dat meldde Aanpak Ring Zuid maandag.

Heipalen heien

De overlast begon maandag al, want zowel gisteren als dinsdag worden tussen de Brailleweg en de Van Iddekingeweg heipalen geheid, zowel overdag als ’s nachts. Overdag wordt er geheid aan de oostkant van de A28, ’s nachts aan de westzijde. “Aan de westzijde moeten we in de nacht werken omdat we hiervoor een deel van de A28 moeten afsluiten. Dat mag alleen tussen 22.00 en 06.00 uur”, aldus Aanpak Ring-Zuid. “We realiseren ons dat het heien in de nacht geluidsoverlast in de omgeving veroorzaakt. We proberen de overlast hiervan zo veel mogelijk te beperken”.

Deze heipalen zijn nodig om de constructies op te bouwen waaraan de nieuwe verkeersborden boven de weg geplaatst gaan worden. Half oktober worden de oude borden verwijderd en de nieuwe borden geplaatst.

Bouwweg

Ook wordt in deze week drie nachten gewerkt aan een weg voor het bouwverkeer aan de westzijde van de A28, langs het Noord-Willemskanaal. Deze bouwweg loopt vanaf het bouwterrein langs het talud omhoog bij afrit 39 Groningen-Zuid.

Ook begin november zijn er werkzaamheden gepland, maar meer informatie volgt daar nog over.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden