55 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 55 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag. Eén persoon uit de gemeente Groningen werd opgenomen in het ziekenhuis.

In de gemeente Groningen werden 16 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerwolde (7), Midden-Groningen (11), Westerkwartier en Stadskanaal (7), Eemsdelta (5), Westerwolde (3), Het Hogeland (2)en Oldambt (1). In de gemeenten Veendam en Pekela (0). Ook zijn er twee besmettingen, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 2.520 nieuwe positieve coronatests genoteerd. Dat is meer dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen, dat op 2.156 staat.

Volgens het instituut zijn er het afgelopen etmaal twee sterfgevallen door corona gemeld. Dat wil overigens niet zeggen dat ze in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven. Ook in het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM.

In de ziekenhuizen liggen nu 470 mensen in het ziekenhuis vanwege Covid-19, van wie 127 patiënten op een intensivecareafdeling. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de verpleegafdelingen liggen zaterdag vier coronapatiënten meer dan vrijdag. Op de ic’s liggen er drie minder

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden