René Paas voorgedragen als nieuwe Commissaris van de Koning

Foto: You Tube/Beeldcitaat {VVSG}

Provinciale Staten van Groningen hebben René Paas aanbevolen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK) als nieuwe commissaris van de Koning (cdK) in de provincie Groningen.

Op advies van de vertrouwenscommissie werd hiertoe tijdens een geheime Statenvergadering op 2 februari 2016 besloten. René Paas is hiermee de verwachte opvolger van Max van den Berg die per 1 april 2016 afscheid neemt als cdK in de provincie Groningen.

Een commissaris die past bij Groningen

Provinciale Staten zien in hem een verbinder en een zeer betrokken persoon met een warm hart voor Groningen en de Groningers. Hij weet wat er maatschappelijk en politiek speelt in de provincie en wil met alle energie die hij heeft de uitdagingen in groningen oppakken: met en voor de Groningers.

Raadslid en wethouder

In 1990 werd René Paas raadslid voor het Christen-Democratisch Appèl (CDA) in de gemeente Groningen. Paas was tussen 1996 en 2005 wethouder in Groningen. In 2005 werd Paas voorzitter van vakcentrale CNV tot 2009. Hierna werd hij voorzitter van Divosa, de Nederlandse vereniging die arbeidsparticipatie ondersteunt.

De nieuwe cdK zal vervolgens bij Koninklijk Besluit benoemd worden voor een periode van 6 jaar.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden