[email protected]’: Zoveel mogelijk Groningers aan het werk helpen

Foto: CC BY-SA 2.5/ Wikipedia Commons/ Cawi2001

Gedeputeerde Staten heeft dinsdag het programma economie en arbeidsmarkt, ‘[email protected]’ van de provincie Groningen vastgesteld.

Het doel van ‘[email protected]’ is zo veel mogelijk Groningers aan het werk helpen.

Economie versterken

De provincie wil de economie in de regio versterken door met name innovatieve en duurzame bedrijven te steunen. Speciale aandacht is er voor het midden- en kleinbedrijf (MKB) en snel internet.

Het programma van de provincie is tot stand gekomen in samenspraak met bedrijven en onderwijsinstellingen in onze regio.

Innovatief en groen

De provincie Groningen steunt vooral bedrijven die willen groeien, vernieuwen en verduurzamen. De bedrijven houden zich bezig met energie, chemie en gezond ouder worden (healthy ageing). Daarnaast gaat er meer aandacht naar het versterken van het MKB.

Verder ziet de provincie kansen in de maakindustrie en de mogelijkheden die ICT voor de Groninger economie biedt. Snel internet in de hele provincie is een belangrijke voorwaarde voor het vestigen van bedrijven in onze regio en biedt kansen voor starters en ZZP’ers in Stad en Ommeland.

Scholing

Scholing is belangrijk in [email protected] Samen met andere partijen wordt daarom een meester-gezelsysteem opgezet, waarbij jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleid worden door een oudere werknemer. Ook wordt gekeken naar kansen op de Duitse arbeidsmarkt.

Suggesties

De provincie trekt actief op met bedrijven en kennisinstellingen en roept ondernemers op met ideeën en suggesties te komen om meer mensen aan het werk te helpen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden