Filmleraar Elroy Gramsbergen bij laatste drie finalisten om landelijke titel Filmleraar van het Jaar

Elroy Gramsbergen, Caroline de Nerée en Berrie de Zeeuw.
Elroy Gramsbergen, Caroline de Nerée en Berrie de Zeeuw.
Foto: ©Melanie Lemahieu

Filmleraar Elroy Gramsbergen, docent Media en Film op de Leon van Gelderschool in Groningen zit bij de laatste drie finalisten voor de landelijke titel ‘Filmleraar van het Jaar’. Tot 15 november kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete filmleraar.

Op dinsdag 5 oktober, de Dag van de Leraar, zijn de drie finalisten voor de landelijke verkiezing Filmleraar van het Jaar 2021 bekendgemaakt. Gramsbergen neemt het in de finale op tegen Caroline de Nerée, die werkzaam is op een gymnasium in Voorburg. De derde kandidaat is Berrie de Zeeuw, die werkzaam is op een middelbare school in Bladel.

“De keuze was ongelooflijk ingewikkeld, maar het is geweldig om te zien met welke creatieve bevlogenheid alle genomineerde filmleraren hun eigen invulling geven aan filmeducatie”, aldus Bart Valkenier jurylid en Filmleraar van het Jaar 2020.

Juryrapport

De jury is onder de indruk van de constructieve wijze waarop Elroy Gramsbergen zijn leerlingen in filmeducatie onderwijst. ‘Daarbij zijn de leerlingen van Elroy enthousiast over de wijze waarop Elroy lesgeeft; hij laat het ontwikkelingsproces volledig bij de leerling en probeert enkel bij te sturen wanneer hier vraag naar is”.

Tot 15 november kan iedereen stemmen op de favoriete filmleraar van 2021 via filmleraarvanhetjaar.nl. De winnaar wordt bekendgemaakt op woensdag 24 november tijdens het filmeducatieprogramma op het International Documentary Filmfestival Amsterdam.

De winnaar van de verkiezing is gedurende één schooljaar het boegbeeld voor filmeducatie in het onderwijs, mag een jaar lang gratis naar de film én met de klas naar een filmfestival of theater naar keuze. Ook neemt de winnaar plaats in de jury van de volgende verkiezing.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen