Kinderboekenweek 2021 van start

Foto: Aline Dassel via Pixabay

De Kinderboekenweek is deze woensdag weer van start gegaan. Elk jaar staan in heel Nederland, anderhalve week, volledig in het teken van kinderboeken. Het thema van dit jaar is ‘Worden wat je wil’.

Bibliotheken organiseren tot en met 17 oktober activiteiten voor kinderen en geven boekenwinkels het kinderboekenweekgeschenk mee.

Alle Forum bibliotheken organiseren aankomende week een beroepenmiddag tijdens de Kinderboekenweek tour. Tijdens deze activiteit kunnen basisschoolscholieren ontdekken wat zij later willen worden. Ook is een beroepenspeurtocht te volgen in de bibliotheek.

Het kinderboekenweekgeschenk van de de 67ste editie van de Kinderboekenweek is dit jaar geschreven door Bette Westera en heet Tiril en de toverdrank. Het boek gaat over Tiril die ontdekt dat ze de gave heeft om van gedaante te veranderen en een spannende reis naar de toverdrank onderneemt. Deze wordt cadeau gedaan als je iets koopt bij de boekhandel. Voor de jongste kinderen is het prentenboek Dromer van Mark Janssen uitgekomen.

De Kinderboekenweek stimuleert niet alleen het lezen maar ook de creativiteit en verbeeldingskracht van kinderen. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden