46 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 46 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 23 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerwolde (7), Midden-Groningen (4), Stadskanaal en Eemsdelta (3), Het Hogeland, Westerkwartier, Veendam en Pekela (1). In de gemeente Oldambt werden geen besmettingen geregistreerd.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld.

Aantal ziekenhuisopnames

In de provincie Groningen lagen vrijdagochtend 4 patiënten met een bewezen coronabesmetting in het ziekenhuis. Daarvan ligt één patiënt nog op de IC, meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland. Dat zijn er negen minder dan een week geleden. In Noord-Nederland lagen 21 patiënten, van wie 9 op de IC.

Landelijk

Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend is het coronavirus vastgesteld bij 1.741 mensen. Dat zijn er 19 meer dan donderdag. Gemiddeld daalt het aantal positieve tests. Er werden 1.648 positieve tests per dag geregistreerd in de afgelopen zeven dagen.

Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen is gedaald naar 437 mensen, van wie 132 op de IC liggen. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

Afgelopen etmaal werden zes nieuwe sterfgevallen als gevolg van corona bij het RIVM geregistreerd. Dat betekent niet dat deze mensen allemaal in die tijd overleden zijn, want het duurt vaak een poosje voor een sterfgeval wordt doorgegeven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden