Nunë en Davit mogen ‘waarschijnlijk’ in Nederland blijven

Foto: De Redactie

De IND gaat opnieuw een beslissing nemen over de verblijfsvergunningen van Nunë en Davit. Dat melden diverse media in Groningen. ‘De dienst kan niet op de zaak vooruit lopen, maar schat in dat de zaak voor Nunë en Davit nu gunstig uitpakt.’

Het was vandaag een belangrijke dag voor Nunë (9) en Davit (7). De rechtbank in Groningen behandelde donderdagmiddag de zaak waaruit moet blijken of de IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst) gelijk heeft dat de kinderen Nederland moeten verlaten. De twee kinderen hadden een zitting over een mogelijke verblijfsvergunning.

De twee kinderen, geboren in Nederland, moeten van de IND terug naar Armenië. Tien jaar geleden ontvluchtten de ouders Armenië, het land waar de kinderen nog nooit geweest zijn.

De kern van de zaak was tot nu toe of de familie wel altijd in beeld is geweest. Dat betekent eigenlijk dat er een heel specifiek verblijfsadres bekent moet zijn bij de IND en een eis om in aanmerking te komen voor een kinderpardon. Dat was er volgens de dienst niet.

Tijdens de zitting bleek echter dat er wel degelijk een adres bekend was, dat bleek uit eerdere documenten. Na een door de IND aangevraagde schorsing, trok de instantie het bezwaar in. Binnen twee weken zal contact opgenomen worden met de advocate van de kinderen.

De beslissing van de IND zorgde voor veel emoties in de rechtszaal.

Lees ook: Overvolle Grote Markt steunen Nunë en Davit tegen uitzetting; 40.000 handtekeningen gehaald

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden