49 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Pexels via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 49 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 19 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (8), Midden-Groningen (7), Westerwolde (6), Stadskanaal (3), Eemsdelta (2), Veendam en Het Hogeland (1). In de gemeente Pekela en Oldambt werden geen besmettingen geregistreerd. Ook zijn er twee besmettingen, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld bij het RIVM.

Aantal ziekenhuisopnames

In de provincie Groningen lagen 12 patiënten met een bewezen coronabesmetting in het ziekenhuis. Dat meldt Acute Zorgnetwerk Noord Nederland dinsdag. Dat is hetzelfde aantal als vorige week. Daarvan liggen 6 patiënten op een intensive care-afdeling. In de drie noordelijke provincies zijn 35 patiënten opgenomen waarvan 15 op een IC.

Landelijk registreerde het RIVM 1.694 nieuwe coronabesmettingen. Bij het RIVM werden vijf nieuwe sterfgevallen als gevolg van corona geregistreerd. In de ziekenhuizen nam de bezetting iets toe. Er liggen nu 578 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 200 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Weekupdate RIVM

In de provincie Groningen kregen 381 personen een positieve corona-uitslag in de afgelopen week. Dat meldt het RIVM in de wekelijkse update dinsdagmiddag. Dat zijn 59 minder positieve tests dan de week ervoor toen 440 positieve tests werden gemeld. Er werden geen Covid-sterfgevallen gemeld bij het RIVM.

Landelijk daalde het aantal nieuwe positieve coronatesten, meldt het RIVM. In de afgelopen week kregen 13.347 personen een positieve coronatest uitslag. Dat zijn er 2.629 minder dan vorige week toen 15.976 besmettingen werden gemeld. Dat blijkt dinsdag uit de wekelijkse rapportage van het RIVM.

Scholen en kinderdagverblijven blijven een belangrijke plek waar mensen het virus oplopen. Jonge kinderen, van 5 tot en met 14 jaar, vormen daardoor nog altijd de grootste groep onder de positief getesten. Maar het aantal nieuwe gevallen daalt bij hen, net als onder de andere leeftijdsgroepen.

Het aantal ziekenhuisopnames daalde eveneens van 355 naar 287. Daarvan zijn 66 nieuwe opnames op de intensive cares. In de afgelopen week werden ook 45 coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Dat zijn er tien meer dan voorgaande week.

De GGD voerde vorige week iets minder coronatesten uit. Het aantal daalde van bijna 170.000 naar ruim 160.000. Het aantal positieve tests daalde echter sneller. Afgelopen week was 8 procent van alle testen bij de GGD-locaties positief. Dat is het laagste percentage sinds eind juni en begin juli. Als ook de toegangs- en reistesten worden meegerekend, was 4,3 procent van alle testen positief, tegen 5,1 procent in de week ervoor.

Reproductiegetal

Het reproductiegetal (R) kwam in de week van 6 september uit op een gemiddelde waarde onder de 1, namelijk 0,91. een week eerder werd 0,99 als R-waarde gemeld. Het dalende reproductiegetal betekent dat het virus stabiel is. Hoe verder het getal zakt, hoe sneller het aantal besmettingen daalt, tot de epidemie uitdooft.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden