47 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 47 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt donderdagmiddag uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de gemeente Groningen werden 22 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (7), Het Hogeland en Westerwolde (5), Veendam (3), Oldambt (2), Eemsdelta, Westerkwartier en Stadskanaal (1). In de gemeente Pekela werd geen besmettingen vastgesteld.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Bij het RIVM zijn tussen woensdagochtend en donderdagochtend 2.130 nieuwe positieve coronatests gemeld. Dat zijn er 224 minder dan woensdag. Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2.183 positieve tests per dag geregistreerd.

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen momenteel 580 coronapatiënten, staat in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er 20 minder dan woensdag. Op de ic’s liggen momenteel 202 patiënten, twee meer dan woensdag.

Bij het RIVM werden zeven corona-gerelateerde sterfgevallen gemeld.

Groningen opnieuw rood op Europese coronakaart

Heel Nederland, waaronder de provincie Groningen, is ook de komende week rood op de kaart van coronagevallen in Europa kleurt Groningen opnieuw rood. Daarmee is de provincie gelijk gebleven met vorige week.

Het is de een na hoogste waarschuwingskleur. Het aantal positieve tests en het percentage dalen weliswaar, maar nog niet genoeg om te zakken naar oranje. Dat zou in de komende weken wel kunnen gebeuren.

De gezondheidsdienst ECDC, de Europese tegenhanger van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, publiceert de coronakaart elke donderdag. De dienst kijkt naar het aantal vastgestelde besmettingen en het percentage positieve tests in de twee vorige kalenderweken. De kaart heeft vier kleuren. Van laag naar hoog zijn dat groen, oranje, rood en donkerrood.

Friesland heeft Flevoland ingehaald en is nu de grootste brandhaard van het land geworden. In de afgelopen twee weken zijn meer dan 1800 Friezen positief getest, omgerekend 277 op elke 100.000 mensen. Dat is 9 procent meer dan op de kaart van vorige week. In Limburg en Zeeland is een lichte stijging te zien en in Drenthe blijft het aantal positieve tests gelijk. In de rest van het land daalt het aantal nieuwe gevallen ten opzichte van de vorige berekening. In Flevoland en Overijssel is de afname het grootst met ruim 9 procent.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden