Opening beweegplekken buitenfitness Beijum en Kardingeberg

Foto: Google Maps

Vrijdag 17 september vindt de opening plaats van de buitenfitness Beijum en Kardingeberg als start van de Nationale Sportweek bij het Trefpunt in Beijum.

Wethouder Inge Jongman van Sport, Zorg & Welzijn verzorgt de officiƫle opening, gevolgd door een clinic voor jong en oud door Oud-voetballer en OldStars in de Wijk-ambassadeur Kees Kist.

De opening van de beweegplekken markeert de aftrap van de Nationale Sportweek in de week van 17 tot en met 26 september. Hiervoor worden de komende periode diverse gratis sportactiviteiten in de stad Groningen georganiseerd.

Om bewoners kennis te laten maken met de nieuwe beweegplekken buitenfitness Beijum en Kardingeberg is er tot half november Open Gym Groningen. Via dit programma kan iedereen die dat wil gratis sportlessen volgen onder professionele begeleiding. De lessen zijn speciaal gericht op beginners en geschikt voor zowel jong als oud. Tijdens de opening zijn de trainers van Open Gym aanwezig om vragen te beantwoorden en belangstellenden kennis te laten maken met het aanbod.

Daarnaast start vanaf 21 september in Beijum in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds voor 55-plussers ook het programma OldStars in de Wijk. Om de aftrap hiervan te markeren, verzorgt Kees Kist de clinic. Deze oud-voetballer van AZ en nationaal topscorer zet zich tegenwoordig als OldStars-ambassadeur in voor ouderen die gezond oud willen worden.

Nationale Sportweek

Deze vrijdag start de Nationale Sportweek, het landelijk sportevenement van de NOC*NSF, dat laat zien hoe gezond en vooral ook hoe leuk sporten en bewegen is. Tot en met 26 september 2021 zetten honderden sportverenigingen, sportclubs, sportlocaties, sportbonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders hun deuren open, organiseren clinics, toernooien en demonstraties. Iedereen, jong en oud, kan deze week kennis maken met (nieuwe) sporten. Het aanbod in de gemeente Groningen is te lezen op sport050.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden