Speciale FAE-markt voor doodzieke Faelin in Westerbork zaterdag

Faelin.
Foto: Martin Bierman

In Westerbork vindt zaterdag 18 september de Fae-markt plaats. Westerbork en omstreken laten zich van hun beste kant zien. Tientallen ondernemers en vrijwilligers maken deze grote markt mogelijk en de volledige opbrengst gaat naar de behandeling van de vierjarige, doodzieke Faelin.

Hoop voor Faelin en haar gezin

De vier-arige Faelin lijdt aan een genmutatie, die levensbedreigend is en zo uniek is dat artsen in Nederland haar niet kunnen helpen. De mutatie zorgt voor een storing in haar systeem waardoor ze epilepsieaanvallen krijgt waaraan ze kan overlijden. Faelin heeft vaak een aanval, want allerlei verschillende factoren kunnen er een uitlokken. Haar ouders hebben Faelins leven al meer dan veertig keer moeten redden.

Slechts één arts op de wereld kan haar helpen. Deze zit in San Francisco. De behandeling kost ontzettend veel geld en het gezin moet dat zelf betalen. Team stichting Faelin is daarom al maanden bijna dag en nacht bezig met een crowdfundingactie.

Fae-markt

Er is een enorme hoeveelheid vintage spullen, boeken, elpees, huisraad, speelgoed en nog veel meer te koop op de markt. Er staat een springkussen, op de tombola heb je altijd prijs en er zijn heerlijke verse kniepertjes te koop.

Veel te vinden en te winnen: dankzij ondernemers!

Op de Fae-markt is voor iedereen van alles te vinden en te winnen. Diverse Westerborkse ondernemers hebben activiteiten gesponsord en prijzen gedoneerd. De Spelotheek Beilen doneert het springkussen. Verschillende winkels stellen tegoedbonnen en producten voor de tombola beschikbaar: onder meer bakkers, bloemisten, een koffie/thee/kadowinkel, cafetaria’s, kaasboer, kapper, bouwmarkt, schoenmaker en kledingwinkels. Ook ondernemers uit Beilen en Groningen doneren mee. En bij de Jumbo in Westerbork kun je legeflessenbonnen inleveren voor Faelin.

Mensen die graag willen bijdragen door een item te doneren, kunnen zich tot en met zaterdagochtend melden bij de organisatie. Er staan verder verschillende collectebussen, onder andere bij hotel Ruygevenne in Westerbork, Van Robuust in Beilen en Dijkman Delicatessen in Beilen.

Ook de familie van Faelin zet zich met hart en ziel in voor Faelin. Haar oma en oud-tante hebben ontzettend veel spullen verzameld om een grote markt te organiseren: vintage, boeken, huisraad, decoratie, hebbedingetjes. Daarnaast wordt een grote hoeveelheid elpees uit de privéverzameling van Faelins overleden opa verkocht. En ook Faelins baby- en kinderkleding en zwangerschapskleding van haar moeder zijn te koop. Nichtjes en neefjes hebben speelgoed aangeboden om te helpen.

De pake en beppe van Faelin wonen in Westerbork en hebben daar flyers en posters verspreid. Pake Jaap Flokstra is koster en beheerder van de Voorhof en heeft deze locatie ter beschikking gesteld voor de markt.

De Fae-markt is gratis te bezoeken tussen 10.00 uur en 16.00 uur rond de Voorhof aan de Hoogeveenseweg 4 in Westerbork.

Crowdfundingactie / stichting Faelin

Fae-markt is onderdeel van de crowdfundingactie. Doel van de actie is 500.000 euro in te zamelen. Dat bedrag is nodig voor de behandeling, reis- en verblijfskosten. Eerder werden bijvoorbeeld een Faelin-dag en een bijzondere muziekveiling georganiseerd.

Iedereen die wil bijdragen, maar niet naar de Fae-markt kan komen, kan doneren via www.geef.nl/nl/actie/faelins-reis. Ieder bedrag is meer dan welkom. Inmiddels is er bijna 75.000 euro opgehaald. Het gezin hoopt dat Faelin eind 2021 in San Francisco kan starten met de behandeling.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden