47 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 47 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 17 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Stadskanaal (6), Het Hogeland en Westerwolde (5), Midden-Groningen en Westerkwartier (4), Veendam (3) en Eemsdelta (1). In de gemeenten Oldambt en Pekela werden geen besmettingen geregistreerd. Ook waren van twee besmettingen de woongemeente onbekend.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 1.777 nieuwe positieve coronatests genoteerd. Dat zijn er 334 minder dan zondag. Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2.348 positieve tests per dag geregistreerd.

Volgens het instituut zijn er het afgelopen etmaal vier sterfgevallen door corona gemeld. Dat wil overigens niet zeggen dat ze in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven.

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe met achttien patiënten sinds zondag. In totaal liggen nu 658 mensen in het ziekenhuis vanwege Covid-19, van wie 208 patiënten op een intensivecareafdeling. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden