Protestactie Unmute Us trekt door Stad: Duizenden demonstranten voeren protest

Foto: De Redactie

In tien steden zijn zaterdag mensen de straat op gegaan om te eisen dat grote evenementen per direct weer door kunnen gaan. Ook door de binnenstad van Groningen trekt zaterdagmiddag de protestparade ‘Unmute Us’.

In Groningen wandelen duizenden mensen door de binnenstad. Daarnaast rijden er 25 wagens mee tijdens de mars, volgens de organisatie het grootste aantal van alle steden waar wagens meerijden, vertegenwoordigd door tientallen organisaties uit de drie noordelijke provincies.

Vanaf de wagens wordt muziek gespeeld, mensen zwaaien met borden met teksten als ‘Minder grappen meer House’ en ‘Dit beleid klopt voor geen 1,5 meter’.

Een van de deelnemende wagens in Groningen is van Agora Events. “Wij zijn hier omdat de evenementensector weer open moet. We laten ons nu horen aan de stad, omdat het zo stil is geweest.” Er heerst een opgetogen stemming, mensen drinken biertjes en dansen op de muziek.

De protestparade startte op de concourslaan en eindigt om 17.00 uur in het Stadspark, waar een aantal toespraken gehouden gaan worden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden