49 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 49 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 24 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerwolde (9), Het Hogeland (5), Westerkwartier (3), Oldambt (1), Eemsdelta, Midden-Groningen, Pekela, Stadskanaal en Veendam (1). Van een besmetting is niet bekend uit welke gemeente ze komt.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld. Eén persoon uit de gemeente Groningen werd opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend kreeg het RIVM 2.494 meldingen van positieve tests. Dat zijn 337 minder nieuwe gevallen meer dan vrijdag.

Het zevendaags gemiddelde is opnieuw hoger dan een week geleden. Afgelopen zeven dagen dagen werden gemiddeld 2586 nieuwe coronagevallen per dag geregistreerd.

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er liggen nu 645 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 224 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Ook werden negen nieuwe coronagerelateerde sterfgevallen gemeld bij het RIVM.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen