Zuidelijke ringweg vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan de Europaweg weer open na zomerstremming van zes weken

Foto: De Redactie

De zomerstremming van de zuidelijke ringweg is voorbij. Na zes weken afsluiting ging de ringweg zondagmiddag voor verkeer richting Julianaplein vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan de Europaweg weer open. Dat was ruim een halve dag eerder dan gepland.

De afgelopen zomervakantie werd het eerste deel aangelegd van een derde rijstrook richting het Julianaplein. Deze strook is nu gedeeltelijk direct in gebruik genomen.

De extra rijstrook begint op het punt waar de oostelijke ringweg en de A7 bij elkaar komen. Tot aan de zomer lagen hier twee rijstroken en de invoegstrook voor het verkeer vanaf Ring Oost. Dat zijn dus drie rijstroken geworden.

Het gedeelte tot aan de verlegde afrit ter hoogte van de Stettinweg is geopend voor het verkeer, maar vanaf de Stettinweg tot aan de Gotenburgweg is de extra rijstrook al wel aangebracht, maar nog niet in gebruik.

(Tekst gaat verder onder afbeelding).

Dat komt omdat de viaducten en de Euvelgunnebrug nog niet zijn verbreed. De verbreding van de Euvelgunnerbrug staat gepland in de zomer van 2022. Daarna kan het verkeer de extra rijstrook gebruiken tot aan het Europaplein.

De eerstvolgende grote afsluiting van de zuidelijke ringweg is februari volgend jaar. Dan wordt ten zuiden van het huidige Julianaplein een tijdelijk Julianaplein aangelegd. De nieuwe ringweg is in 2024 helemaal klaar.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden