Demissionair minister-president Rutte bezoekt donderdag aardbevingsgebied Groningen

Foto: Jan Buurma

Demissionair minister-president Rutte bezoekt aanstaande donderdag het aardbevingsgebied in de provincie Groningen. Het werkbezoek staat in het teken van de schadeafhandeling, de versterkingsoperatie en de energietransitie in de regio.

De premier bezoekt deze dag in de gemeente Eemsdelta, Loppersum en Tjuchem en de gemeente Groningen.

In Loppersum spreekt minister-president Rutte, in aanwezigheid van waarnemend burgemeester Beukema van de gemeente Eemsdelta, met leden van de Commissie Bijzondere Situaties. Deze onafhankelijke commissie wordt ingezet om mensen in urgente bijzondere situaties in het aardbevingsgebied snel te kunnen helpen. Ook gaat Rutte naar het steunpunt Stut-en-Steun in Loppersum, waar inwoners hulp kunnen krijgen bij de afhandeling van mijnbouwschade.

Later op de middag bezoekt Rutte in Steendam en Tjuchem de projectgroep ‘Dorp in eigen hand’. Dit initiatief geeft inwoners invloed op de versterkingsoperatie in hun eigen gemeente.

Groene waterstoftankstations

Rutte bezoekt de Groningse busremise van OV-bureau Groningen Drenthe aan het einde van de dag, waar onlangs een van de grootste groene waterstoftankstations van Europa geopend werd. Ook bekijkt hij de 20 nieuwe waterstofbussen, die door Qbuzz in gebruik zijn genomen.

Commissaris van de Koning R. Paas, en tevens bestuursvoorzitter van het Nationaal Programma Groningen, is bij het bezoek aanwezig.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden