55 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 55 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 22 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier en Eemsdelta (5), Westerwolde en Pekela (4), Het Hogeland, Midden-Groningen en Stadskanaal (3) en Veendam (2). Van vier besmettingen is niet bekend uit welke gemeente ze komen.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus gemeld.

Landelijk

Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend kreeg het RIVM 2.448 meldingen van positieve tests. Dat zijn er opnieuw minder dan het gemiddelde aantal van de afgelopen zeven dagen en 480 minder dan vrijdag, blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de afgelopen zeven dagen zijn 18.175 mensen positief getest op het coronavirus. Dat komt neer op gemiddeld 2596 gevallen per dag. Dat is het laagste niveau in bijna een maand tijd. Het gemiddelde daalt voor de negentiende dag op rij.

Het aantal sterfgevallen steeg met negen. Dat deze sterfgevallen nu zijn gemeld, betekent niet dat de mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. De registratie kan ook zonder storing een tijdje duren.

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen zaterdag 676 coronapatiënten. Dat zijn er drie minder dan een etmaal eerder, blijkt uit de laatste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de intensivecareafdelingen liggen nu 201 mensen met Covid-19. Dat is een daling met vijf personen ten opzichte van vrijdag. Op de verpleegafdelingen nam het aantal corona

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden