90 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 90 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Groningen (43), Westerkwartier (14), Het Hogeland (7), Oldambt (6), Stadskanaal en Midden-Groningen (5), Veendam (3), Westerwolde (2) en Eemsdelta (1). Ook zijn er vier besmettingen, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames gemeld als gevolg van het coronavirus.

Aantal coronapatiënten in Groninger ziekenhuizen

Maandagochtend lagen er 21 coronapatiënten in de Groningse ziekenhuizen, waarvan zeven op een IC. Dat blijkt uit cijfers van het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland. In totaal verplegen noordelijke ziekenhuizen nu 46 coronapatiënten, waarvan 12 op een IC-bed.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 2.136 nieuwe coronagevallen coronabesmettingen genoteerd. Bij het RIVM kwamen geen meldingen binnen van overleden coronapatiënten.

In de ziekenhuizen liggen nu 719 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 197 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden