Jaarlijkse jeugdvakwedstrijden Bakkerij bij Noorderpoort Groningen

Foto: Publiek Domein

Dinsdag 26 en woensdag 27 januari worden de jaarlijkse jeugdvakwedstrijden voor jonge brood- en banketbakkers gehouden voor regio Noord. De wedstrijden vinden dit jaar plaats bij Noorderpoort Gastvrijheid & Toerisme in de Euroborg in Groningen.

Studenten van de bakkersopleidingen Noorderpoort Euroborg nemen ook deel aan deze jeugdvakwedstrijden. De regiokampioenen van iedere klasse strijden vervolgens op woensdag 5 april in Wageningen om de titel Nederlands Kampioen.

Doel van de wedstrijden

Het doel van de wedstrijden is de deelnemers in competitieverband uit te dagen hun vakbekwaamheid te meten met die van anderen. Dit motiveert en stimuleert deze jonge mensen.

De vakwedstrijden worden gehouden in zes verschillende klassen, waarbij de deelnemers twee verschillende producten maken.

De Stichting Jeugdvakwedstrijden organiseert sinds 1961 de vakwedstrijden. Deze ideƫle doelstelling wordt gerealiseerd samen met het Nederlands beroepsonderwijs, het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf, het bedrijfsleven en de media in de bakkerijsector, meldt de Stichting.

Praktijklokaal

Na afloop van de vakwedstrijd wordt het vernieuwde praktijklokaal van de bakkersopleiding op feestelijke wijze geopend in Euroborg.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden