PvdA en 100% Groningen willen opheldering en oplossing problemen Stichting Leergeld

Foto: Publiek Domein

Na signalen dat door administratieve problemen bij Stichting Leergeld Groningen een aantal gezinnen in de problemen komt stellen de raadsfracties van de PvdA en 100% Groningen vragen aan het Groningse gemeentebestuur.

Stichting Leergeld helpt kinderen van gezinnen met weinig financiële middelen om toch te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. In 2020 kreeg de stichting 500.000 euro subsidie van de gemeente Groningen. In dat jaar kreeg de stichting aanmeldingen van 2443 gezinnen.

“Een fors aantal, dat laat zien hoe belangrijk het werk van Stichting Leergeld is en hoe prangend de armoede problematiek is”, aldus Groningse PvdA fractieleider Julian Bushoff. Juist daarom vindt de jonge PvdA-voorman de signalen dat door administratieve fouten gezinnen voor wie Stichting Leergeld cruciaal is in de problemen komen zorgwekkend.

Uit recente berichtgeving van onderzoeksjournalist Chris Bakker komt naar voren dat gezinnen die een beroep doen op Stichting Leergeld in de problemen komen doordat rekeningen en contributiebijdragen niet betaalt worden, met aanmaningen en betalingsherinneringen als gevolg.

“Onwenselijk en zorgelijk voor de ouders met weinig financiële armkracht”, aldus Yaneth Menger de fractievoorzitter van 100% Groningen. Rede voor de fracties van de PvdA en 100% Groningen om aan de bel te trekken.

Menger: “Wij willen weten of er inderdaad sprake is van problemen, hoe groot die zijn en om hoeveel gezinnen het gaat”. Collega Bushoff benadrukt het belangrijke werk van Stichting Leergeld en de vrijwilligers te waarderen. “Maar als blijkt dat er gezinnen en kinderen in armoede nog verder in de problemen komen door administratieve fouten moeten we kijken hoe we de gezinnen en Stichting Leergeld als gemeente kunnen helpen, zo besluit Bushoff.

Het Groningse gemeentebestuur heeft normaal gesproken drie weken de tijd om de schriftelijke vragen te beantwoorden, door de zomervakantie kan dat wat langer duren. Ondertussen nodigen de fracties van de PvdA en 100% Groningen ouders uit zich te melden die soortgelijke ervaringen hebben opgedaan.

 

(Bron: ingezonden bericht)

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen