114 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 114 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Groningen (56), Westerkwartier (18), Het Hogeland (13), Midden-Groningen (6), Veendam en Eemsdelta (5), Westerwolde (4), Oldamb (2), Pekela en Stadskanaal (1). Ook zijn er drie besmettingen, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus. Eén patiënt uit de gemeente Groningen werd opgenomen in het ziekenhuis.

Aantal coronapatiënten in Groninger ziekenhuizen

Maandagochtend lagen er 19 coronapatiënten in de Groningse ziekenhuizen, waarvan vijf op een IC. Dat blijkt uit cijfers van het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland. In totaal verplegen noordelijke ziekenhuizen nu 40 coronapatiënten, Geen van deze patiënten komt van buiten de regio.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 3.914 nieuwe coronagevallen coronabesmettingen genoteerd. Dat zijn er 720 minder dan zondag. Ook werden bij het RIVM twee sterfgevallen gemeld.

In de ziekenhuizen liggen nu 577 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 140 op de IC , meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Bij het RIVM werd één overleden covid-patiënt gemeld.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden