Veel publieke belangstelling voor afscheid Peter R. de Vries

Foto: © RTL/Tom Cornelissen

De deuren van Koninklijk Theater Carré in Amsterdam openden woensdagmorgen rond 10.45 uur voor mensen die afscheid willen nemen van de doodgeschoten journalist Peter R. de Vries.

Mensen verzamelden zich al sinds 7.00 uur om de overleden misdaadjournalist een laatste groet te brengen.

“Het is mooi. Waardig.” Dat zei een belangstellende die woensdagochtend als een van de eersten afscheid nam van de doodgeschoten misdaadverslaggever Peter R. de Vries in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Veel mensen komen huilend naar buiten, sommigen houden elkaar vast. Volgens een bezoeker leggen sommige mensen bloemen neer bij de witte kist, met daarop rode rozen, en soms ook kaarten. De kist is omgeven met bloemen, van onder anderen de familie van Tanja Groen, RTL Boulevard, de familie van Nicky Verstappen en het advocatenkantoor van de zoon van De Vries, Royce, aldus bezoekers. “Die kist, die rozen. Al die foto’s en een portret van hem. Echt heel erg indrukwekkend”, zegt een van hen.

In de wachtrij staan honderden mensen en de wachttijd van de rij van honderden meters lang is volgens de politie opgelopen tot 3 uur. De gemeente deelt water uit aan het wachtende publiek.

Online condoleanceregister

Het online condoleanceregister condoleance.nl voor Peter R. de Vries is woensdag al 32.000 keer getekend. Veel ondertekenaars prijzen de misdaadjournalist om zijn moed en rechtvaardigheidsgevoel. Bijna iedereen uit afschuw over ‘de laffe daad’, aan de gevolgen waarvan De Vries vorige week overleed.

Verschillende gemeenten hebben in het gemeentehuis een condoleanceregister neergelegd.

De deuren van Koninklijk Theater Carré sluiten volgens planning om 20.00 uur. Woensdag kan het publiek een laatste groet brengen aan de misdaadverslaggever.

De nabestaanden van De Vries vragen mensen die afscheid willen nemen een donatie te doen aan Stichting De Gouden Tip. Die inzamelingsactie is bedoeld om de verdwijning van Tanja Groen uit 1993 op te lossen.

Peter R. de Vries overleed vorige week donderdag aan de gevolgen van de aanslag op 6 juli in het centrum van Amsterdam, waarbij de Vries werd neergeschoten na een uitzending van RTL Boulevard, waarin hij optrad.

Donderdag nemen familie, vrienden en collega’s met een besloten dienst in Koninklijk Theater Carré afscheid van De Vries.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden