461 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 461 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

De meeste positieve testen komen uit de gemeente Groningen met 279 besmettingen.

In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (45), Midden-Groningen (38), Het Hogeland (34), Eemsdelta (17), Veendam (14), Oldambt (13), Stadskanaal (11), Westerwolde en Pekela (4). Ook zijn er twee besmettingen, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames gemeld als gevolg van het coronavirus.

Forse toename aantal coronapatiënten in Groninger ziekenhuizen

Het aantal coronapatiënten in Groningse ziekenhuizen is na drie weken met geen tot weinig opnames fors toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland.

Maandagochtend lagen er dertien coronapatiënten in de Groningse ziekenhuizen, waarvan één op een IC. Ook in de rest van Noord-Nederland zijn er, voor het eerst sinds eind mei, weer meer coronapatiënten opgenomen. In totaal verplegen noordelijke ziekenhuizen nu 23 coronapatiënten, waarvan twee op een IC. Geen van deze patiënten komt van buiten de regio.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 8.932 nieuwe coronagevallen coronabesmettingen genoteerd. Dat zijn er 1.203 minder dan zondag. Ook werden bij het RIVM twee sterfgevallen gemeld.

Ook stijgt het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen. Het aantal opgenomen patiënten nam toe met ruim 50 en dat is de grootste stijging sinds 10 mei. Er liggen nu 361 mensen, waarvan 84 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de verpleegafdelingen kwamen er in de afgelopen 24 uur 52 coronapatiënten bij en op de IC’s werden 9 mensen binnengebracht. De ziekenhuizen verwachten een verdere toename, aangezien het aantal besmettingen de afgelopen weken hard is gestegen.

Het aantal positieve testuitslagen heeft zich gestabiliseerd, meldde demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid na het kabinetsoverleg over corona. Hij blijft nog voorzichtig, maar het cijfer stijgt niet meer, zei de Jonge.

Maandag zijn er volgens hem een kleine 9000 besmettingen gemeld. Dat is nog steeds een veel te hoog aantal, aldus de zorgminister.

Het Outbreak Management Team (OMT) is vrijdag bij elkaar geweest om de huidige situatie te bespreken en heeft besloten dat er geen reden is om extra maatregelen te nemen. Het kabinet neemt dat advies over.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden