469 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Frauke Riether via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 469 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 374 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (30), Midden-Groningen (20), Het Hogeland (19), Oldambt en Eemsdelta (4), Westerwolde, Pekela en Stadskanaal (2). Ook zijn er twee besmettingen, waarvan de gemeente onbekend is.

Het aantal besmettingen is op dinsdag en woensdag vaak iets hoger omdat minder mensen zich laten testen in het weekend.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames gemeld.

Landelijk

Landelijk registreerde het RIVM 7.888 nieuwe coronabesmettingen. Het aantal meldingen van sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met drie. Dat wil niet zeggen dat deze mensen afgelopen etmaal zijn overleden, want het duurt een tijdje voordat het overlijden van een coronapatiƫnt is geregistreerd.

Week update RIVM

In de provincie Groningen kregen 3354 personen een positieve corona-uitslag in de afgelopen week. Dat zijn 2932 meer positieve tests dan de week ervoor toen 422 positieve tests werden gemeld. Dat meldt het RIVM in de wekelijkse update dinsdagmiddag. Er werden geen covid-sterfgevallen gemeld bij het RIVM.

De gestage afname van het aantal coronabesmettingen is landelijke in een mum van tijd volledig tenietgedaan. Met 51.957 besmettingen in de afgelopen week is Nederland weer op het hoge niveau van begin mei beland. Het is maar liefst een verzesvoudiging ten opzichte van vorige week, meldt het RIVM.

In de meeste gevallen worden die nu veroorzaakt door de extra besmettelijke Delta-variant van het virus.

De wekelijkse rapportage van het RIVM bevestigt het beeld van jongeren die in de horeca en op feestjes besmet raken. Bij de mensen van wie bekend is waar ze het virus opliepen, was dat in 37 procent van de gevallen in de horeca. De thuissituatie volgt met 28 procent. Bezoek thuis is goed voor 16 procent van de herleide gevallen, feestjes voor 15 procent en de werksituatie voor 7 procent.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden