82 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 82 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

De meeste positieve testen komen uit de gemeente Groningen met 74 besmettingen. Het aantal coronabesmettingen stijgt de laatste dagen snel. Waarschijnlijk komt dit door de delta-variant onder jongeren. Sinds de laatste versoepelingen gaan veel jongeren weer uit en niet iedereen is al gevaccineerd.

In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Het Hogeland (3), Westerwolde (4) en Midden-Groningen (1) en twee besmettingen, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 1545 nieuwe coronagevallen coronabesmettingen genoteerd. Dat is bijn 1.000 besmettingen meer dan vorig week, toen werden 569 besmettingen gemeld. Dat zijn er 70 meer dan zondag. In de afgelopen week werd per dag gemiddeld 620 positieve tests geregistreerd.

In de afgelopen week registreerde het RIVM 6.851 positieve testen, dat zijn gemiddeld 979 besmettingen per dag. Vorige week was het gemiddelde nog 620 besmettingen per dag. Na een lange tijd van daling is er nu een opleving te zien. De meeste besmettingen komen voor in de leeftijdsgroep 20 tot 30 jaar.

Het RIVM registreerde één sterfgeval.

Het aantal coronapatiënten op de intensive cares is gestegen naar 110. Zondag waren dat er 99. Dat was de eerste keer sinds september vorig jaar dat het landelijke aantal onder de honderd lag. Volgens de laatste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) zijn er in 24 uur dus elf patiënten op de ic’s bijgekomen.

Op verpleegafdelingen liggen nog 126 coronapatiënten, evenveel als zondag. Overigens houdt het LCPS rekening met de mogelijkheid dat weekendcijfers niet helemaal compleet zijn.

Op basis van één dagcijfer kunnen niet direct conclusies worden getrokken over de trend, maar de stijging is wel de grootste sinds 5 mei. De afgelopen twee maanden was bijna elke dag een daling te zien in de cijfers.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden