Eerste Frits Dröge scriptieprijs uitgereikt

Foto: Hanzehogeschool Groningen

De eerste Frits Dröge scriptieprijs werd donderdag uitgereikt aan Pieter van Hoeken (studiejaar 2018) en Denise Lee (studiejaar 2019) van de master Energy for Society van de Hanzehogeschool.

De Frits Dröge Scriptieprijs is in het leven geroepen als eerbetoon aan de te jong overleden programmamanager van de master Energy for Society. “Frits heeft samen met zijn docententeam de master ontwikkeld en door het accreditatieproces geloodst.” vertelt Peta de Vries, Dean van het Instituut voor Engineering van de Hanzehogeschool. “Zonder Frits Dröge was deze master er niet geweest.”

Voor zijn scriptie heeft Pieter van Hoeken zich verdiept in hoe het transitieproces naar groene waterstof als vervanger van aardgas kan worden versneld. Denise Lee verdiepte zich in de acceptatie van een nieuwe technologie genaamd “Energy-Coin Community Dashboard”. Dit platform stimuleert duurzaam gedrag in de vorm van beloningen en feedback.

Ingezonden scripties werden onder andere beoordeeld op concrete impact op de (versnelling van de) energietransitie en de multidisciplinaire invalshoek.

Voor beide studiejaren werd ook een tweede prijs uitgereikt. Deze gingen respectievelijk naar Pieter Tichelaar en Joline Teisman.

De prijzen werd uitgereikt door Wim van Gemert en gedeputeerde Nienke Homan, die de energietransitie in haar portefeuille heeft. Wim van Gemert is een van de (mede)oprichters van wat tegenwoordig EnTranCe – Centre of Expertise Energy is.

Energy for Society

De master Energy for Society is een internationale professionele master van de Hanzehogeschool Groningen. De master leidt energietransitie experts op die gemeenschappen, gemeenten, provincies en bedrijven helpen de energietransitie te versnellen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden