Start proef met legale wiet voor onbepaalde tijd uitgesteld

Foto: Publiek Domein

De start van het wietexperiment in tien steden is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Het was de bedoeling dat de proef met de legale levering, inkoop en verkoop van cannabis dit najaar van start zou gaan, maar er zijn nog te veel onzekerheden. Zo hebben de telers meer tijd nodig om kwalitatief goede hasj te kunnen leveren.

Dat schrijft de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch in een brief aan de gemeenteraad. Arnhem is net als Groningen één van de steden die meedoet aan de proef. De vier grote steden doen niet mee, omdat ze het niet eens waren met de opzet van het experiment. Het experiment met de gesloten coffeeshopketen moet uitwijzen of het mogelijk is om de teelt van cannabis legaal te maken.

Vierjarig experiment

Nu kopen coffeeshops de wiet illegaal aan de achterdeur. Dat zorgt voor criminaliteit, overlast en gezondheidsproblemen. Het experiment gaat vier jaar duren. De telers zijn intussen na een strenge selectie uitgekozen. Als die voldoende wiet kunnen aanbieden binnen de grenzen van het experiment wordt een nieuwe startdatum gekozen. De ministers van Justitie en van Volksgezondheid houden de burgemeesters op de hoogte, schrijft Marcouch.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden