Landelijke Tuinvlindertelling dit jaar tussen 3 en 26 juli

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Beentree

Komende zaterdag 3 juli begint de dertiende Landelijke Tuinvlindertelling die tot en met 25 juli duurt. Iedereen met een tuin of een balkon kan meedoen met de telling van de Vlinderstichting. Eén keer tellen is al voldoende.

Vorig jaar werd de atalanta het meest gezien, gevolgd door de dagpauwoog, het klein koolwitje, het groot koolwitje en de citroenvlinder.

De Vlinderstichting organiseert iedere zomer een tuinvlindertelling. Dankzij de jaarlijkse telling ontstaat een beter beeld van de toestand van de natuur in de stad en daarbuiten. Die informatie is belangrijk, want dagvlinders reageren snel op het milieu en op klimaatverandering. Uit onderzoek blijkt dat er steeds minder vlinders zijn en dat tij moet gekeerd worden.

Vlinders herkennen en melden

Iedereen die mee wil doen kan zijn of haar waarnemingen van vlinders direct doorgeven via de app Vlindermee of op de website. Mensen die hulp nodig hebben bij het herkennen van vlinders kunnen de handige herkenningskaart downloaden of de app Vlindermee gebruiken om ze te herkennen.

Een ideale tuin voor vlinders heeft planten die lang bloeien en veel nectar geven. Dan profiteren niet alleen vlinders ervan, maar ook de bijen zullen de mens dankbaar zijn.

Lees ook: Atalanta wint 12e tuinvlindertelling; Dagpauwoog winnaar in Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden