Openluchtconcert Pura Vida 2021 in Blauwestad afgelast

Pura Vida - Blauwe Stad.
Foto: Provincie Groningen

De organisatie van het openluchtconcert Pura Vida 2021 heeft ook dit jaar moeten besluiten om het evenement af te gelasten. Ondanks het feit dat het demissionair kabinet afgelopen vrijdag de regels voor eendaagse evenementen versoepeld heeft, is het te kort dag qua voorbereiding en organisatie om het evenement door te kunnen laten gaan. Dat meldt de provincie Groningen.

Pura Vida is een -gratis toegankelijk- jaarlijkse traditie waarbij ruim 10.000 bezoekers in boten aan de oevers van het Oldambtmeer, of met een stoel op het veld, bij ondergaande zon genieten van de schoonheid die Oost-Groningen te bieden heeft. En dat alles onder de klanken van het Noord Nederlands Orkest (NNO).

Door de tot voor kort geldende coronamaatregelen, is de invulling van het festivalterrein met onder andere licht, geluid en tribunes is op korte termijn lastig te organiseren. Dit geldt ook voor de controle van vaccinatiebewijs of negatieve test van de duizenden bezoekers. Daarnaast heeft demissionair minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid, opgeroepen om terughoudend om te gaan met het organiseren van evenementen, om agenten en hulpverleners op adem te laten komen van hun inzet tijdens de coronacrisis.

“Ondanks het feit dat de corona-besmettingen dalen en de vaccinaties stijgen, kan de organisatie de gezondheid van de toeschouwers op dit moment niet garanderen”, aldus gedeputeerde Tjeerd van Dekken. “Het evenement wordt met pijn in het hart afgelast, maar de volksgezondheid staat voorop.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden