11 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 11 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 2 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Veendam (3), Westerwolde (2), Midden-Groningen en Westerkwartier (1) en twee besmettingen waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus gemeld.

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen

In de provincie Groningen lag vrijdagochtend één patiënt op een verpleegafdeling in het ziekenhuis. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland. Er ligt niemand meer op een intensive care-afdeling in Groningen met corona.

Groningen heeft daarmee de laagst aantal ziekenhuisopnames van de drie Noordelijke provincies. In Friesland lagen vrijdagochtend nog acht patiënten, waarvan vijf op de intensivecare. In Drenthe liggen nog in totaal vier patiënten, waarvan twee op de intensive care. Van de opgenomen patiënten ligt nog één persoon van buiten de regio op de intensive care.

Landelijk

Tussen donderdag- en vrijdagochtend zijn 918 nieuwe positieve coronatesten geregistreerd. Dat zijn er 168 minder dan donderdag. Voor de tweede keer deze week daalt het aantal nieuwe positieve tests onder de 1.000.

In de ziekenhuizen liggen nog 533 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 218 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het aantal gemelde sterfgevallen door Covid-19 steeg afgelopen etmaal met 2. Deze personen zijn niet allemaal overleden in de afgelopen 24 uur, er kan vertraging zitten tussen overlijdensdatum en de meldingsdatum.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden