Genomineerden Groninger Ondernemingsprijs 2021 bekend

Archief De Redactie
Foto: Groninger Ondernemingsprijs. ©Jelmer Buitenga

Uit tientallen aanmeldingen en voordrachten heeft de jury tien bedrijven geselecteerd voor de Groninger Ondernemersprijs 2021.

Vijf bedrijven komen uit de gemeente Groningen. In willekeurige volgorde zijn dat De Verbinding, iWink, LCW, Maripaan Groep en Oosterpoort Opleidingen.

In de provincie zijn De Vesting (De Basiliek) uit Appingedam, Detasafe uit Appingedam, Lift-Tex Industrie uit Tolbert, Next Generation Shipyards uit Lauwersoog en Simian BV uit Westerbroek de genomineerden.

“Het is heel fijn om te zien dat zoveel mooie bedrijven zijn voorgedragen, of zichzelf hebben aangemeld”, vertelt Groninger Gedeputeerde en juryvoorzitter IJzebrand Rijzebol. “Ik ben ook erg blij met het feit dat het Ommeland goed vertegenwoordigd is naast de stevige delegatie uit de Stad, die we natuurlijk mogen verwachten. Mijn verwachtingen zijn hooggespannen en ik kijk uit naar de pitchpresentaties, eind september!”

De genomineerde ondernemingen worden deze zomer geïnterviewd door vakspecialisten. Mede op basis van hun bevindingen stelt de jury een voorlopige ranking op. Die kan nog veranderen door de pitchpresentaties die de bedrijven mogen verzorgen tijdens de Nominatie/Pitchbijeenkomst. Op donderdag 30 september kiest de jury uiteindelijk de drie finalisten.

De Groninger Ondernemingsprijs 2021 wordt officieel uitgereikt aan één van deze drie, tijdens de feestelijke Finale in MartiniPlaza Groningen op donderdagavond 18 november.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden