The Show Must Go On in het Groninger Museum

Boterbloemen (detail), collectie Groninger Museum.
Foto: Andy Warhol

Het Groninger Museum opent zaterdag 18 juni The Show Must Go On: een verrassende ontdekkingstocht langs schilderijen, grafiek en fotografie uit de eigen collectie van het museum. Daarbij oude en nieuwe kunstwerken speels met elkaar worden gecombineerd.

De titel van de tentoonstelling is een knipoog naar het weer opengaan van het museum na de corona-beperkingen: ‘het is een beetje feest’, aldus het museum.

The Show Must Go On

The Show Must Go On is een ‘mix & match’ uit de Groninger Museumcollectie zoals die nog niet eerder gezien is. Barokke portretten van de achttiende-eeuwse Groninger familie Sichterman naast hedendaagse modeportretten door Inez van Lamsweerde. Druksels van H.N. Werkman naast de drag queens uit het New York van de jaren ’80 van Andy Warhol. Een 17e-eeuws stilleven, een romantisch landschap van Barend Cornelis Koekkoek maar ook spraakmakende werken van hedendaagse kunstenaars als Jeff Koons, Andres Serrano en Erwin Olaf. Ook liefhebbers van Groninger kunstenaarsvereniging De Ploeg kunnen hier terecht: de expressionistische landschappen uit begin 20e eeuw vormen een spannende combinatie met hun 19e-eeuwse voorgangers.

The Show Must Go On is te zien tot en met 3 oktober 2021.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden