16 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 16 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 6 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerwolde (4), Veendam en Het Hogeland (2), Eemsdelta en Stadskanaal (1).

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld in de afgelopen 24 uur. Eén persoon uit de gemeente Groningen is opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Landelijk registreerde het RIVM 1.066 nieuwe coronabesmettingen. Dat zijn er 187 minder dan zaterdag Gemiddeld werden afgelopen week 1.426 positieve testen geregistreerd per dag.

Het aantal sterfgevallen door corona steeg afgelopen etmaal met 3. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven.

In de ziekenhuizen liggen nu 676 patiënten, van wie 265 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden