32 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: x3 via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 32 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 14 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (6), Het Hogeland (4), Oldambt (3), Midden-Groningen (2), Eemsdelta, Veendam en Pekela (1).

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames gemeld.

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen

In de provincie Groningen lagen dinsdagochtend 24 patiënten in ziekenhuizen, waarvan 7 op een IC-bed. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland.

In alle ziekenhuizen in Noord-Nederland lagen vrijdagochtend nog maar vier patiënten op de IC’s. Het aantal patiënten in de noordelijke ziekenhuizen dalen al een aantal weken.

Landelijk

Landelijk registreerde het RIVM 1.465 nieuwe besmettingen. De coronadrukte in de ziekenhuizen blijft dalen. Ziekenhuizen behandelen momenteel 1.240 mensen vanwege Covid-19, waarvan 793 patiënten op de intensive cares liggen, blijkt uit de cijfers van Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat is het laagste aantal sinds het LCPS begon met het delen van die gegevens in oktober.

Week update RIVM

In de provincie Groningen kregen 365 personen een positieve corona-uitslag in de afgelopen week. Dat zijn 93 minder positieve testen dan vorige week, toen er 505 werden gemeld.

De dalende trend in het aantal meldingen van positief geteste personen met corona, het aantal ziekenhuisopnames en het aantal IC-opnames zet door. Dat meldt het RIVM in de wekelijkse update dinsdagmiddag.

In de afgelopen week kregen 14.397 personen een positieve testuitslag. Dat is een daling van 30 procent. Dat staat gelijk aan 84 positief geteste personen per 100.000 inwoners. In alle leeftijdgroepen daalde het aantal meldingen. De afname was het kleinst bij kinderen (0-17 jaar). Afgelopen week werden vaker testen afgenomen dan de week ervoor bij kinderen van 0 tot 12 jaar (+14%) en 13 tot 17 jaar (+6%).

Het aantal patiënten met COVID-19 die werden opgenomen daalde afgelopen week tot 380 personen, een daling van 32 procent. Daarnaast daalde ook het aantal patiënten dat werd opgenomen op de IC intensive care met 57 procent tot 50 personen in die week.

Het reproductiegetal steeg van 0,8 tot 0,9. Dat betekent dat 100 mensen die corona hebben, samen 90 andere mensen kunnen besmetten. Het RIVM kijkt ongeveer twee weken terug in de tijd, omdat het anders geen betrouwbaar cijfer kan geven.

Het aantal besmettelijke personen is verder gedaald naar 60.944.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden