63 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 63 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 27 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Veendam (8), Oldambt (7), Het Hogeland, Midden-Groningen, Westerkwartier en Westerwolde (4), Pekela (3) en Eemsdelta en Stadskanaal (1).

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld. Eén persoon uit de gemeente Groningen werd opgenomen in het ziekenhuis.

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen

In de provincie Groningen lagen vrijdagochtend 22 patiënten in ziekenhuizen, waarvan 10 op een IC-bed. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland.

In de Noord-Nederlandse ziekenhuizen lagen vrijdagochtend 76 patiënten, waarvan 23 op een IC. Van de opgenomen patiënten komen 6 van buiten de regio. Daarvan ligt één persoon op een IC.

Landelijk

Tussen donderdag- en vrijdagochtend zijn 2.440 nieuwe positieve coronatesten geregistreerd. Dat zijn er 345 minder dan donderdag. Afgelopen week werden gemiddeld 2.616 positieve tests per dag geregistreerd.

In de ziekenhuizen liggen nu 1.065 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 377 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het aantal gemelde sterfgevallen door Covid-19 steeg afgelopen etmaal met 8. Deze personen zijn niet allemaal overleden in de afgelopen 24 uur, er kan vertraging zitten tussen overlijdensdatum en de meldingsdatum.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen