Nog twee dagen bieden op bijzondere muzikale veiling voor doodzieke Faelin

muzikale items uit privécollectie en van topsellers Catawiki voor doodzieke 3-jarige Faelin Nog maar een paar dagen zijn er, om te bieden op unieke elpees van onder meer Elvis, Prince en Bruce Springsteen, een op de body gesigneerde gitaar van Alice Cooper, de RIAA-awar...
Foto: ©Martin Bierman.

Nog maar twee dagen kan geboden worden op bijzondere items van de speciale muzikale veiling voor de doodzieke 3-jarige Faelin uit Groningen. De volledige opbrengst is bestemd voor een levensreddende behandeling, die de bijna 4-jarige Faelin nodig heeft en alleen in Amerika kan krijgen.

Er zijn bijna 40 sets van in totaal 175 lp’s uit een privécollectie en 9 unieke items die belangeloos zijn gedoneerd door topsellers van online veilingplatform Catawiki.

De teller staat momenteel op 52.000 euro, maar het doel van de crowdfundingsactie is 100.000 euro. De moeder van Faelin begon een crowdfundingsactie om zo veel mogelijk geld bij elkaar te krijgen. De eerste behandeling, de reiskosten, het verblijf en vervoer worden niet vergoed.

Onleefbare situatie

Faelin lijdt aan een levensbedreigende genmutatie, die zo uniek is dat artsen in Nederland haar niet kunnen helpen. Deze genmutatie zorgt voor een storing in haar systeem waardoor ze een levensbedreigende vorm van epilepsie heeft. Er bestaat een reële kans dat ze overlijdt door een aanval. Doordat allerlei verschillende factoren zo’n aanval kunnen uitlokken, leeft ze nu samen met haar ouders en zusje volledig in isolatie. Dat is een onleefbare situatie.

Er is hoop! Behandeling in Amerika

Er is echter hoop. In Amerika hebben wetenschappers een medicijn ontwikkeld dat ervoor zorgt dat gezonde genen de functie van het kapotte gen vervangen. Er is een trial gestart waarbij kinderen met hetzelfde ziektebeeld worden behandeld. Faelin is geselecteerd om mee te doen. Na de behandeling kan ze alles wat ze nu niet kan.

De muzikale veiling met bijzondere muzikale items werd 22 mei gestart op Catawiki. Unieke elpees van Elvis, Prince en Bruce Springsteen, een gesigneerde gitaar van Alice Cooper, de RIAA-award van Melissa Etheridge, litho’s van The Rolling Stones uit een beperkte oplage, speciale picture disk singles en nog veel meer waardevolle muzikale items zijn onderdeel van deze bijzondere veiling. In de veiling worden 175 unieke LP’s aangeboden uit de muziekcollectie van de overleden opa van Faelin.

Het gezin hoopt dat Faelin eind 2021 in San Francisco kan starten met de behandeling. Help mee deze laatste dagen en draag bij aan de levensreddende behandeling.

De link naar de veiling: www.catawiki.nl/a/483527

Crowdfundingactie / stichting Faelin

Deze veiling is onderdeel van een bredere crowdfundingactie van stichting Faelin. Iedereen die wil bijdragen, maar niet mee wil doen aan de veiling, kan doneren via www.geef.nl/nl/actie/faelins-reis

Lees ook: Muzikale Catawiki-veiling voor doodzieke Faelin (3) uit Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden