Muzikale Catawiki-veiling voor doodzieke Faelin (3) uit Groningen

Faelin met haar vader, moeder en zusje.
Faelin met haar vader, moeder en zusje.
Foto: Karin van Balen/Stichting Faelin

Een bijzondere muzikale veiling vindt van 22 mei tot 31 mei plaats op Catawiki, waarop bijna 40 sets met bijzondere items worden geveild. De opbrengst is bestemd voor een levensreddende behandeling voor de bijna 4-jarige Faelin uit Groningen.

Unieke elpees van Elvis, Prince en Bruce Springsteen, een gesigneerde gitaar van Alice Cooper, de RIAA-award van Melissa Etheridge, litho’s van The Rolling Stones uit een beperkte oplage, speciale picture disk singles en nog veel meer waardevolle muzikale items zijn onderdeel van deze bijzondere veiling.

Onleefbare situatie

Faelin lijdt aan een levensbedreigende genmutatie, die zo uniek is dat artsen in Nederland haar niet kunnen helpen. Deze genmutatie zorgt voor een storing in haar systeem waardoor ze een levensbedreigende vorm van epilepsie heeft. Er bestaat een reële kans dat ze overlijdt door een aanval. Doordat allerlei verschillende factoren zo’n aanval kunnen uitlokken, leeft ze nu samen met haar ouders en zusje volledig in isolatie. Dat is een onleefbare situatie. Haar ouders hebben Faelins leven al meer dan veertig keer moeten redden.

Er is hoop! Behandeling in Amerika

Er is echter hoop. In Amerika hebben wetenschappers een medicijn ontwikkeld dat ervoor zorgt dat gezonde genen de functie van het kapotte gen vervangen. Er is een trial gestart waarbij kinderen met hetzelfde ziektebeeld worden behandeld. Faelin is geselecteerd om mee te doen. Na de behandeling kan ze alles wat ze nu niet kan.

Crowdfundingactie / stichting Faelin

De eerste behandeling, de reiskosten, het verblijf en vervoer worden niet vergoed en daarom is de stichting die Faelins moeder Karin van Balen oprichtte een crowdfunding begonnen om zo veel mogelijk geld bij elkaar te krijgen. De veiling op Catawiki is onderdeel van deze crowdfunding.

De 37 sets waarop geboden kan worden komen uit een privécollectie. Ook zijn er negen unieke items belangeloos gedoneerd door topsellers van online veilingplatform Catawiki. Het gezin hoopt dat Faelin eind 2021 in San Francisco kan starten met de behandeling.

Kijk voor meer informatie: stichtingfaelin.nl en de link naar de veiling (vanaf 22 mei bereikbaar).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen