68 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 68 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 23 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (11), Midden-Groningen (8), Oldambt (6), Stadskanaal, Veendam en Het Hogeland (5), Eemsdelta (2), Westerwolde en Pekela (1) en één besmetting uit een onbekende gemeente.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames gemeld als gevolg van het coronavirus. Ook werd een sterfgeval uit de gemeente Eemsdelta gemeld bij het RIVM.

Landelijk

Voor het eerst in vijf maanden tijd liggen er minder dan 500 coronapatiënten op de intensive care, blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Zaterdag lagen er 499 coronapatiënten op de intensive care. De laatste keer dat er minder dan 500 coronapatiënten op de ic lagen was op 13 december 2020. Toen ging het om 497 patiënten.

Landelijk registreerde het RIVM 3.438 nieuwe coronabesmettingen. Dat is boven het gemiddelde (3.131) van de afgelopen week  Het gemiddelde kan hoger zijn omdat de testlocaties tijdens de pinksterdagen korter open waren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden