80 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Andreas Lischka via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 80 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 40 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Eemsdelta (12), Het Hogeland en Veendam (6), Midden-Groningen, Oldambt en Westerwolde (4), Westerkwartier en Stadskanaal (2).

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld. Twee personen werden opgenomen in het ziekenhuis, waarvan één patiënt uit de gemeente Groningen en één persoon uit de gemeente Westerkwartier.

Landelijk

Tussen donderdag- en vrijdagochtend zijn 4.219 nieuwe positieve coronatesten geregistreerd. Dat zijn er 433 minder dan donderdag. Afgelopen week werden gemiddeld 4.367 positieve tests per dag geregistreerd.

In de ziekenhuizen liggen nu 2.250 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 728 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen daalt ook verder. Er liggen nu 1.822 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 608 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het aantal gemelde sterfgevallen door Covid-19 steeg afgelopen etmaal met 12. Deze personen zijn niet allemaal overleden in de afgelopen 24 uur, er kan vertraging zitten tussen overlijdensdatum en de meldingsdatum.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden